Ordkonkurrence

01. februar - 31. marts '24

Hvad er dit yndlingsord?

Region Sønderjylland-Schleswig hylder den særlige sproglige mangfoldighed i vores dansk-tyske grænseregion og søger yndlingsord – på tysk, dansk, plattysk, frisisk og/eller sønderjysk. Deltag i den store ordkonkurrence ved at indsende dit yndlingsord!

Vind for eksempel flotte billetter til musikarrangementer og kulturoplevelser, eller vind en pizzafest som skoleklasse. De vindende ord vil blive brugt til at skabe enorme 2 meter høje installationer, som vil blive rejst i grænseregionen.

Vores betingelser for deltagelse

Indsend dit yndlingsord via formularen på vores hjemmeside. Det kan være et ord, som du særligt godt kan lide, som rører dig, får dig til at grine, eller som du bare ikke ønsker skal gå i glemmebogen. Det er ligegyldigt, om det er et tysk, plattysk, dansk, frisisk eller sønderjysk ord. Kom bare an!

Alle ord samles i en samlet pulje og vurderes af en jury af sprogeksperter fra grænseregionen ved hjælp af et pointsystem. Der vil være mindst ét vinderord fra hvert af sprogene i vores grænseregion.

Ordkonkurrence

Kom i gang - skriv dit yndlingsord her

På hvilket sprog indsender du dit yndlingsord?

Tadaaa... skriv dit yndlingsord her: *
Hvordan deltager du? *
Skolens navn *
Beliggenhed *
Skoleklasse *
Antal elever *
Lærerens navn *
For-og efternavn *
Bopæl *
Email adresse *

Alle felter markeret med en stjerne* er obligatoriske.

Vind, vind, vind...

Vores jury vil udvælge flere vinderord blandt de indsendte.
Vinderordene bliver så brugt til at skabe kæmpestore, 2 meter høje installationer, som bliver opstillet i grænseregionen. Du kan også vinde flotte billetter til
musikarrangementer og endnu flere kulturelle oplevelser eller lækre kurve fra din region. Skoleklasser kan vinde en pizzafest – så alle bør deltage.

Noget, der kan forbløffe alle!

Vinderordene bliver bygget som bogstaver i naturlig størrelse og placeret i din region

Hvad er Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig?

At krydse grænser og opleve kultur – det er Kulturaftalens opgave.
Børn og unge, men også voksne, skal bringes sammen i interessefællesskaber gennem kunst, kultur og bevægelse og kan på den måde direkte opleve grænseregionens muligheder. Dette fælles kulturelle rum
styrker samarbejdet på tværs af den dansk-tyske grænse.

Save the date!

16. – 22. september 2024
7 dage, mere end 50 spændende aktiviteter, fra Haderslev til Schleswig fra Nordfriesland til
Sønderborg og Flensburg. I løbet af dette højdepunkt fejrer vi den dansk-tyske kultur og bringer den tæt på dig – kom og vær med!